Suroviny
10 kusů
- 10 vajec
- 100g mrkve
- 20g petrželové natě
- 1 lžičku hořčice
- 5 hřebíčků
Postup přípravy
- Vejce vložíme do studené vody, uvedeme do varu a uvaříme natvrdo (podle velikosti 8-10 minut). Po vyjmutí z horké vody je ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a oloupeme.
- Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Petrželovou nať dobře propereme, necháme okapat a najemno nasekáme. Uvařené a oloupané vejce osušíme, špičku potřeme hořčicí a obalíme střídavě strouhanou mrkví a petrželkou.
- Tip: Do mrkvových vajíček můžeme zapíchnout hřebíček jako ozdobné ukončení „čepičky". Chceme-li, můžeme na nich pro děti naznačit i „obličeje" (kečupe, majonézou, kousky zeleniny, kořením apod.).