Nalezené recepty

Vejce s čepičkou

Suroviny

10 kusů

  • 10 vajec
  • 100g mrkve
  • 20g petrželové natě
  • 1 lžičku hořčice
  • 5 hřebíčků

Postup přípravy

  1. Vejce vložíme do studené vody, uvedeme do varu a uvaříme natvrdo (podle velikosti 8-10 minut). Po vyjmutí z horké vody je ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a oloupeme.
  2. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Petrželovou nať dobře propereme, necháme okapat a najemno nasekáme. Uvařené a oloupané vejce osušíme, špičku potřeme hořčicí a obalíme střídavě strouhanou mrkví a petrželkou.
  3. Tip: Do mrkvových vajíček můžeme zapíchnout hřebíček jako ozdobné ukončení „čepičky". Chceme-li, můžeme na nich pro děti naznačit i „obličeje" (kečupe, majonézou, kousky zeleniny, kořením apod.).

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}