Vaječné omelety plněné krémem z kopřiv
Suroviny
- 40 - 50dkg mraženého kopřivového protlaku nebo stejné množství opraných, spařených a rozmixovaných lístků z mladých kopřiv
- sůl
- mletý pepř
- 4dkg másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/8 l sladké smetany
- trochu nastrouhaného muškátového oříšku
- dle chuti cukr
- strouhaný sýr
- vejce
Postup přípravy
- Z másla a mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme ji trochou teplé vody a dobře promícháme.
- Přidáme kopřivový protlak a zvolna prohřejeme. Zalijeme smetanou a dusíme 6 - 8 minut.
- Podle chuti dosolíme, opepříme a plníme omelety, které posypeme strouhaným sýrem.
- Omelety děláme běžným způsobem a za tepla je plníme a stáčíme.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce