Nalezené recepty

Vaječné omelety plněné krémem z kopřiv

Suroviny

  • 40 - 50dkg mraženého kopřivového protlaku nebo stejné množství opraných, spařených a rozmixovaných lístků z mladých kopřiv
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4dkg másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/8 l sladké smetany
  • trochu nastrouhaného muškátového oříšku
  • dle chuti cukr
  • strouhaný sýr
  • vejce

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme ji trochou teplé vody a dobře promícháme.
  2. Přidáme kopřivový protlak a zvolna prohřejeme. Zalijeme smetanou a dusíme 6 - 8 minut.
  3. Podle chuti dosolíme, opepříme a plníme omelety, které posypeme strouhaným sýrem.
  4. Omelety děláme běžným způsobem a za tepla je plníme a stáčíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}