Suroviny
4 porce
- 1 balíček mleté želatiny
- 550ml čirého zeleninového vývaru (studený)
- mletý pepř
- ocet
- 200g míchané mražené zeleniny
- sůl
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 8 plátků šunkového salámu
Postup přípravy
- Želatinu zalijeme 200ml vývaru a necháme 15 minut bobtnat.
- Dolijeme vývar a ve vodní lázni želatinu rozpustíme. Vmícháme sůl, pepř a trochu octa. Zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody, dle návodu uvaříme, scedíme, propláchneme a necháme okapat.
- Vejce oloupeme. Salám nakrájíme na nudličky.
- Na dno kalíšků nalijeme trochu želatiny, necháme ji ztuhnout, na ni dáme vejce, kolem nasypeme zeleninu a zalijeme želatinou. Necháme v chladu 4 hodiny tuhnout.