Nalezené recepty

Vejce v rosolu

Suroviny

4 porce

  • 1 balíček mleté želatiny
  • 550ml čirého zeleninového vývaru (studený)
  • mletý pepř
  • ocet
  • 200g míchané mražené zeleniny
  • sůl
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 8 plátků šunkového salámu

Postup přípravy

  1. Želatinu zalijeme 200ml vývaru a necháme 15 minut bobtnat.
  2. Dolijeme vývar a ve vodní lázni želatinu rozpustíme. Vmícháme sůl, pepř a trochu octa. Zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody, dle návodu uvaříme, scedíme, propláchneme a necháme okapat.
  3. Vejce oloupeme. Salám nakrájíme na nudličky.
  4. Na dno kalíšků nalijeme trochu želatiny, necháme ji ztuhnout, na ni dáme vejce, kolem nasypeme zeleninu a zalijeme želatinou. Necháme v chladu 4 hodiny tuhnout.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}