Nalezené recepty

Aspik s vejci a zelenými bylinkami

Suroviny

4 porce

  • 10 křepelčích vajec (možno nahradit slepičími)
  • 100g sterilovaných kapií
  • 1 svazek bylinek (např. kerblík, koriandr nebo hladká petrželka)
  • 4 plátky šunky
  • 900ml zeleninového vývaru z kostky
  • 2 sáčky želatiny
  • 25ml suchého sherry
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • sůl
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo (křepelčí 4-5 minut, slepičí 8-10 minut), zchladíme je studenou vodou, oloupeme a rozkrojíme. Otrháme lístky bylinek. Kapie a šunku nakrájíme na proužky.
  2. Do studeného vývaru nasypeme želatinu a necháme 10 minut bobtnat. Pak ji v horké vodní lázni zahříváme, až se zcela rozpustí. Dochutíme ji solí, octem a sherry. Aspik necháme mírně zchladnout.
  3. Do vhodných formiček nalijeme asi 15mm vysokou vrstvu aspiku, necháme chvíli ztuhnout a pak na něj střídavě pokládáme pokrájená vejce, lístky bylinek, nakrájenou kapii a šunku. Každou vrstvu náplně zaléváme aspikem, který vždy necháme ztuhnout (poslední vrstvu tvoří aspik).
  4. Naplněné formičky uložíme asi na hodinu do chladničky a necháme ztuhnout. Pak je ponoříme do teplé vody a ihned aspik vyklopíme. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}