Nalezené recepty

Aspikový věnec

Suroviny

8 řezů

  • 500ml vývaru (i z bujonové kostky)
  • 2 lžíce želatiny
  • 1250 mražené zeleniny (mrkev, hrášek, petržel, celer)
  • 1-2 snítky kopru
  • 1 lžíce vegety
  • sůl
  • 2 lžíce octa
  • špetka mletého pepře
  • 6 natvrdo vařených vajec

Postup přípravy

  1. Do vlažného zeleninového vývaru nasypejte želatinu a nechte ji nabobtnat. Pak ji zahřejte na 70°C (nesmí se vařit). Odstavte a nechte částečně zchladnout. Mraženou zeleninu povařte asi 5 minut v osolené vodě. Sceďte ji, propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.
  2. Kopr opláchněte, nasekejte najemno a nasypejte spolu s povařenou zeleninou do želatinového vývaru. Ochuťte vegetou, octem a mletým pepřem.
  3. Do bábovkové formy nebo do formy na věnec nalijte trochu zeleninové hmoty, potom naskládejte oloupaná vejce a zalijte zbylou směsí. Dejte ztuhnout do chladničky, asi na dvě hodiny. Hotový věnec vyklopte a nakrájejte na porce. Zakusujte pečivem.
  4. Tip: pokud věnec nepůjde vyklopit, dejte formu na krátkou dobu do horké vody a pak jej vyklopte.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}