Nalezené recepty

Pečená vejce po vinařsku

Suroviny

4 porce

  • 500g mletého hovězího masa
  • sůl mletý černý pepř
  • 300g překrájeného hroznového vína
  • 250ml bílého vína
  • 200ml masového vývaru
  • 100ml 12% smetany
  • 8 listů vinné révy
  • 4 vejce vařená 7 minut
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 houska nakrájená na plátky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Housku přelijeme smetanou smíchanou s 50ml vína. Maso, sůl a pepř promícháme, zpracujeme nálev z housky, pak i housku. Dáme asi na 20 minut do chladu.
  2. Vinné listy spaříme. Poté je zprudka zchladíme ve studené vodě.
  3. Vždy na dva listy poklademe směs a vejce, zabalíme, ovineme slaninou a ovážeme. V pekáčku podlijeme, přiklopíme a pečeme při 190°C asi 30 minut.
  4. Víno, protlak, med necháme vyvařit na ½. Poté přilijeme vývar, opět vyvaříme na ½. Přidáme hroznové víno a sůl.

Další podobné recepty

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}