Suroviny
4 porce
- 500g mletého hovězího masa
- sůl mletý černý pepř
- 300g překrájeného hroznového vína
- 250ml bílého vína
- 200ml masového vývaru
- 100ml 12% smetany
- 8 listů vinné révy
- 4 vejce vařená 7 minut
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 houska nakrájená na plátky
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce medu
Postup přípravy
- Housku přelijeme smetanou smíchanou s 50ml vína. Maso, sůl a pepř promícháme, zpracujeme nálev z housky, pak i housku. Dáme asi na 20 minut do chladu.
- Vinné listy spaříme. Poté je zprudka zchladíme ve studené vodě.
- Vždy na dva listy poklademe směs a vejce, zabalíme, ovineme slaninou a ovážeme. V pekáčku podlijeme, přiklopíme a pečeme při 190°C asi 30 minut.
- Víno, protlak, med necháme vyvařit na ½. Poté přilijeme vývar, opět vyvaříme na ½. Přidáme hroznové víno a sůl.