Nalezené recepty

Ztracené vejce s lososem

Suroviny

2 porce

  • 50ml majonézy
  • 50ml zakysané smetany
  • 1 lžičku kečupu
  • na špičku nože chilli
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • citronovou šťávu
  • 1 hlavička salátu
  • 2 listy červené čekanky
  • 2 lžíce octa
  • 2 vejce
  • 2 plátky uzeného lososa (po 100g)
  • čerstvý kopr na ozdobu

Postup přípravy

  1. V mističce metličkou rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou a kečupem. Dip dochutíme chilli kořením, solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy.
  2. Listy salátu a červené čekanky důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a necháme na sítu okapat.
  3. V kastrůlku přivedeme k varu asi ½ l vody. Přidáme ocet a lžíci soli. Jedno vejce opatrně (abychom neporušili žloutek) rozklepneme do naběračky a vlijeme do mírně klokotajícího roztoku. Stejným způsobem přidáme i druhé vajíčko.
  4. Vaříme, pokud se bílky nesrazí. Poté je vyjmeme.
  5. Na talířky ozdobně naaranžujeme salát, čekanku a plátky lososa. Navrch posadíme vejce, které vidličkou roztrhneme, aby byl vidět žloutek. Obě porce doplníme trochou majonézy a dozdobíme kouskem čerstvého kopru.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}