Vepřové závitky s omáčkou z modrého sýra
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 200g anglické slaniny
- 1 balíček sýra Saint Agur (modrý sýr)
- 100ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- čerstvé bylinky na posypání
Postup přípravy
- Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé špalíčky.
- Nakrájené maso osolíme, opepříme a poté každý kousek zavineme do plátku anglické slaniny. Slaninu zespoda upevníme párátkem.
- Závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
- V kastrůlku s nepřilnavým dnem rozehřejeme sýr se smetanou. Mícháme, dokud nevznikne krémová omáčka.
- Osmažené závitky podáváme s vařeným bramborem, přelité hladkou omáčkou z modrého sýra.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce