Nalezené recepty

Clafoutis (klafuti)

Suroviny

  • 400 g sušených švestek
  • 150 g jemného hnědého cukr
  • 120g bílého jogurtu
  • 4 vejce
  • 4,5 dl mléka
  • 4 lžíce sušeného mléka
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 1 lžíce rumu
  • ½ vanilkového lusku
  • tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy
  • vanilkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Sušené švestky omyjeme, nasypeme do vroucí vody a 1-2 minuty vaříme. Potom je slijeme, necháme okapat a po vychladnutí je pokapeme rumem.
  2. Prosetou mouku promícháme se sušeným mlékem a cukrem. Mléko ušleháme s jogurtem, přidáme povidla a semínka vydlabaná z rozříznutého vanilkového lusku a zašleháme vejce. Mléčnou směs vyšleháme na hladké těsto (mělo by být trochu hustější než palačinkové).
  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy, rozdělíme na ně švestky a pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 190°C dozlatova. Koláč podáváme teplý nebo i vychladlý a před podáváním ho posypeme vanilinovým cukrem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}