Nalezené recepty

Křupavé hrachové hvězdičky

Suroviny

30 kusů

  • 250g hrachu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 2 menší stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce drobně nasekané petrželky
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Hrách zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den jej uvaříme doměkka. Vodu scedíme, luštěninu necháme vychladnout.
  2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme do sklovita na oleji. Hrách rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme oloupané a utřené stroužky česneku. Dále do hrachové směsi vmícháme vejce, strouhanku a petrželku. Vše zpracujeme a těsto pomocí mikroténové fólie rozválíme na placku o síle 1cm.
  3. Z placky tvořítkem-hvězdičkou vykrájíme zhruba 20 kousků. Ty smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
  4. 1 kousek asi 100 kcal, příprava asi 50 minut bez namáčení luštěnin.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}