Suroviny
30 kusů
- 250g hrachu
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- 2 menší stroužky česneku
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 1 lžíce drobně nasekané petrželky
- olej na smažení
Postup přípravy
- Hrách zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den jej uvaříme doměkka. Vodu scedíme, luštěninu necháme vychladnout.
- Drobně nakrájenou cibuli zpěníme do sklovita na oleji. Hrách rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme oloupané a utřené stroužky česneku. Dále do hrachové směsi vmícháme vejce, strouhanku a petrželku. Vše zpracujeme a těsto pomocí mikroténové fólie rozválíme na placku o síle 1cm.
- Z placky tvořítkem-hvězdičkou vykrájíme zhruba 20 kousků. Ty smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
- 1 kousek asi 100 kcal, příprava asi 50 minut bez namáčení luštěnin.