Slavnostní vepřová roláda
Suroviny
- Vepřové maso z kýty
- mleté maso
- sůl
- pepř
- vejce
- cibuli nasekanou nadrobno
- česnek
- tenké párky
- bujón Maggi
Postup přípravy
- Vepřové maso z kýty rozklepeme na plát asi 30x50cm (klepeme na mikroténu). Připravíme si náplň: směs z mletého masa, ke kterému přidáme sůl, pepř, vejce, cibulku nasekanou nadrobno a česnek utřený se solí.
- Všechny suroviny promícháme a na plát vepřového masa navrstvíme asi do výše 1cm, ale ne až do kraje, aby se směs nevytlačovala při svinování.
- Tenké párky poklademe do středu plátu do řady za sebe a srolujeme. Potom celou roládu ovážeme provázkem a na rozpáleném tuku orestujeme. Ještě chvíli podusíme ve vlastní šťávě.
- Asi po půl hodině dáme do trouby a pečeme asi 15 minut do změknutí.
- Před ukončením pečení přidáme bujón Maggi pro vylepšení chuti šťávy.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce