Nalezené recepty

Slavnostní vepřová roláda

Suroviny

  • Vepřové maso z kýty
  • mleté maso
  • sůl
  • pepř
  • vejce
  • cibuli nasekanou nadrobno
  • česnek 
  • tenké párky
  • bujón Maggi

Postup přípravy

  1. Vepřové maso z kýty rozklepeme na plát asi 30x50cm (klepeme na mikroténu). Připravíme si náplň: směs z mletého masa, ke kterému přidáme sůl, pepř, vejce, cibulku nasekanou nadrobno a česnek utřený se solí.
  2. Všechny suroviny promícháme a na plát vepřového masa navrstvíme asi do výše 1cm, ale ne až do kraje, aby se směs nevytlačovala při svinování.
  3. Tenké párky poklademe do středu plátu do řady za sebe a srolujeme. Potom celou roládu ovážeme provázkem a na rozpáleném tuku orestujeme. Ještě chvíli podusíme ve vlastní šťávě.
  4. Asi po půl hodině dáme do trouby a pečeme asi 15 minut do změknutí.
  5. Před ukončením pečení přidáme bujón Maggi pro vylepšení chuti šťávy.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}