Nalezené recepty

Tatranské halušky s brynzou

Suroviny

4 porce

  • 800 g syrových brambor
  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 250g brynzy
  • 250g kysané smetany
  • 150g uzené slaniny
  • svazek petrželky kudrnky
  • sůl

Postup přípravy

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz „nokové" síto.
  2. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.
  3. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.
  4. Halušky podáváme posypané slaninou a sekanou petrželkou kudrnkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}