Nalezené recepty

Pohankové karbanátky s brokolicí

Suroviny

  • 200g pohankové krupice
  • 400ml zeleninového vývaru
  • 200g mrkve (jemně nakrájené)
  • 1 cibuli (drobně nakrájená)
  • 1 stroužek česneku
  • 25g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 50g nízkotučného jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • brokolici

Postup přípravy

  1. Pohankovou krupici uvedeme v zeleninovém vývaru do varu, mícháme, přikryjeme a na mírném ohni 3 minuty vaříme. Hrnec stáhneme z plotýnky a pohanku necháme hodinu bobtnat a přitom chladnout.
  2. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, nasekáme cibuli a s mrkví zamícháme do pohankové krupice. Přidáme hladkou mouku, vejce, jogurt, kmín, sůl, pepř a vypracujeme těsto.
  3. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 12 karbanátků a postupně je v rozpáleném oleji na středním a pak na mírném ohni asi 10 minut po jedné straně smažíme, až se odlepí ode dna pánve. Obrátíme a smažíme po druhé straně ještě 6-8 minut. V troubě udržujeme teplé.
  4. Brokolici jemně osolíme nebo použijeme polévkové koření a krátce povaříme nad parou.Talíř můžeme dětem ještě ozdobit strouhanou mrkví a přidat bramborovou kaši.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}