Suroviny
Suroviny:
- 600g brambor
- 200g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 1 lžíce kečupu
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžička mleté papriky
- 50g tvrdého sýra
- 1 lžíce másla
- snítka petrželky
- lžíce sádla nebo oleje
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Tvaroh dáme do misky, přidáme žloutky, kečup, sůl, pepř, mletou papriku a sníh z bílků.
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pekáček vymažeme sádlem a na dno položíme část nakrájených brambor. Tvarohovou směs navrstvíme na brambory a poklademe opět částí brambor. Pokračujeme až do zpracování všech surovin. Končíme vrstvou brambor.)
Poslední bramborovou vrstvu posypeme najemno nastrouhaným sýrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 25-30 minut. Na talířích ozdobíme nasekanou petrželkou.