Nalezené recepty

Jahodová rýže

Suroviny

4 porce

  • 360g rýže
  • 750ml mléka
  • sůl
  • 250g čerstvých jahod
  • 50ml brandy
  • 250ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 5 lžic moučkového cukru
  • špetka mleté skořice
  • 4 jahody a lístky meduňky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak ji dáme do kastrolu, zalijeme horkým mlékem, lehce osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Dáváme pozor, aby se nepřipálila.
  2. Jahody rozmixujeme. Vzniklé pyré ochutíme brandy a opatrně je vmícháme do uvařené rýže. Asi třetinu smetany osladíme moučkovým cukrem a nalijeme ji do jahodové rýže. Vše promícháme a jahodovou rýži rozdělíme do vychlazených misek. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
  3. Mezitím vyšleháme zbylou smetanu a šlehačku nandáme do cukrářského sáčku. Rýži vyklopíme na talířky, nastříkáme na ni kopeček šlehačky, ozdobíme kousky jahod a lístkem meduňky. Posypeme mletou skořicí a podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}