Suroviny
4 porce
- 300g rýže
- drůbeží vývar na zalití rýže
- 150g čerstvého opraného špenátu
- 100g oříšků kešu
- 1 lžíce kari koření
- 1 větší cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 červená cibule pokrájená na kolečka na ozdobení
Postup přípravy
- Rýži propláchneme studenou vodou. Listy špenátu zbavíme tuhých řapíků a pokrájíme na širší nudličky.
- Na oleji orestujeme rýži s oříšky. Vmícháme kostičky cibule s kari kořením. Vše zalijeme vývarem tak, aby hladina sahala asi 1cm nad rýži.
- Pánev přiklopíme a v troubě dusíme při 180°C doměkka. Dle potřeby přiléváme tekutinu.
- Když je rýže měkká, přimícháme špenát a odkrytou je ještě asi na 5 minut vrátíme do trouby. Zdobíme cibulí.