Suroviny
4 porce
- 200g pohanky
- sůl
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 200g anglické slaniny
- 2 lžíce oleje
- 250g brynzy
- mletý černý pepř
- 4 lžíce řeřichy nebo nasekané pažitky
Postup přípravy
- Pohanku důkladně propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji 300ml vody, osolíme a asi 3 minuty povaříme. Pak hrnec zakryjeme poklicí, dáme ho pod peřinu a pohanku necháme 30 minut bobtnat.
- Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
- V hluboké pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme tenké plátky slaniny. Přidáme cibuli s česnekem a orestujeme je. Poté vmícháme pohanku a dobře ji prohřejeme.
- Nakonec do pohankové směsi zamícháme brynzu rozdrobenou nadrobno, podle chuti vše osolíme a opepříme. Poté rozdělíme na talíře, každou porci posypeme řeřichou nebo pažitkou nasekanou najemno a podáváme.