Nalezené recepty

Pohanka s brynzou

Suroviny

4 porce

  • 200g pohanky
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 200g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 250g brynzy
  • mletý černý pepř
  • 4 lžíce řeřichy nebo nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. Pohanku důkladně propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji 300ml vody, osolíme a asi 3 minuty povaříme. Pak hrnec zakryjeme poklicí, dáme ho pod peřinu a pohanku necháme 30 minut bobtnat.
  2. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
  3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme tenké plátky slaniny. Přidáme cibuli s česnekem a orestujeme je. Poté vmícháme pohanku a dobře ji prohřejeme.
  4. Nakonec do pohankové směsi zamícháme brynzu rozdrobenou nadrobno, podle chuti vše osolíme a opepříme. Poté rozdělíme na talíře, každou porci posypeme řeřichou nebo pažitkou nasekanou najemno a podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}