Nalezené recepty

Nadívaná jablka v kabátku

Suroviny

  • 400g mraženého listového těsta
  • 4 středně velká navinulá jablka
  • hrst sušených švestek
  • 3 lžíce linecké marmelády
  • 2 lžičky Calvadosu či slivovice
  • 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce nasekaných mandlí
  • špetka mleté skořice
  • hladká mouka na vyválení těsta
  • 1 vejce
  • moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Linecké těsto necháme rozmrazit. Jablka oloupeme, odstraníme stopku a opatrně vypíchneme jádřince. Můžeme ze středu vykrájet ještě více dužiny, abychom jablka mohli více naplnit. Jablka však nesmíme prokrojit.
  2. Švestky nadrobno nakrájíme a promícháme s marmeládou, pálenkou, ořechy a mandlemi. Ochutíme skořicí. Směsí naplníme otvory v jablkách.
  3. Listové těsto rozdělíme na 4 díly. Každý pomocí hladké mouky rozválíme na čtverec o síle 3mm. Do středu každého položíme naplněné jablko.
  4. Z rozklepnutého vejce oddělíme bílek, který mírně rozšleháme a potřeme jím okraje těsta.
  5. Nyní cípy spojíme, těsto dobře k jablkům přitiskneme a nahoře nad jablkem přitlačíme k sobě. Těsto potřeme rozšlehaným zbylým bílkem se žloutkem.
  6. Takto připravená jablka přeneseme opatrně na plech vyložený pečícím papírem, vložíme je do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 5 minut. Potom stáhneme teplotu na 185°C a jablka dopečeme, až je těsto zlatavé.
  7. Porce necháme vychladnout, poprášíme je moučkovým cukrem a podáváme.

1 porce asi 750 kcal, doba přípravy asi 1 hodinu.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}