Rýžový nákyp s ovocem a pudinkem
Suroviny
- 300 g rýže
- 200 ml smetany
- 80 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 40 g pískového cukru
- 4 vejce
- 2 lžíce kakaa
- lžička skořice
- vanilkový pudink
- ovoce
Postup přípravy
- Propláchněte rýži, zalijte ji dvojnásobným množstvím vody, uveďte do varu, přiklopte těsně poklicí a velmi zvolna duste 10 minut, pak rýži zalijte smetanou, krátce zahřejte, vmíchejte máslo a zakryté nechte zchladnout. Vmíchejte vanilkový cukr, pískový cukr a 4 žloutky.
- Do poloviny rýže vmíchejte 2 lžíce kakaa a lžičku skořice.
- Z bílků ušlehejte sníh, rozdělte jej do rýže a opatrně vmíchejte.
- Vymazanou a vysypanou dortovou formu naplňte kakaovou rýží, poklaďte vrstvou čerstvého nebo kompotovaného ovoce, zakryjte světlou rýží, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca hodinu.
- Vanilkový pudink připravte podle návodu, přelijte jej přes upečený nákyp a ozdobte ovocem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce