Nalezené recepty

Rýžový nákyp s ovocem a pudinkem

Suroviny

  • 300 g rýže
  • 200 ml smetany
  • 80 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 40 g pískového cukru
  • 4 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • lžička skořice
  • vanilkový pudink
  • ovoce

Postup přípravy

  1. Propláchněte rýži, zalijte ji dvojnásobným množstvím vody, uveďte do varu, přiklopte těsně poklicí a velmi zvolna duste 10 minut, pak rýži zalijte smetanou, krátce zahřejte, vmíchejte máslo a zakryté nechte zchladnout. Vmíchejte vanilkový cukr, pískový cukr a 4 žloutky.
  2. Do poloviny rýže vmíchejte 2 lžíce kakaa a lžičku skořice.
  3. Z bílků ušlehejte sníh, rozdělte jej do rýže a opatrně vmíchejte.
  4. Vymazanou a vysypanou dortovou formu naplňte kakaovou rýží, poklaďte vrstvou čerstvého nebo kompotovaného ovoce, zakryjte světlou rýží, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca hodinu.
  5. Vanilkový pudink připravte podle návodu, přelijte jej přes upečený nákyp a ozdobte ovocem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}