Nalezené recepty

Jablková žemlovka

Suroviny

  • 1 veka
  • ½ l mléka
  • 2 vejce
  • 12dkg cukru
  • skořice
  • vanilkový cukr
  • 80dkg jablek
  • 15dkg másla
  • 5dkg rozinek
  • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Den starou veku nakrájíme na tenké krajíčky, třetinu rozložíme na dno máslem vymazaného pekáčku.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem a třetinou polijeme krajíčky veky.
  3. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a polovinu rozložíme na veku do pekáče. Posypeme polovinou cukru, ochutíme skořicí a vanilkovým cukrem. Pokryjeme další třetinou krajíčků a poklademe zbytkem jablek, cukrem a rozinkami.
  4. Poslední třetinu krajíčků pokryjeme jablky, zalijeme zbývajícím mlékem, zakapeme rozehřátým máslem a dozlatova upečeme v rozehřáté troubě. Hotovou žemlovku pocukrujeme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}