Nalezené recepty

Rýžový nákyp se švestkami

Suroviny

  • 300g rýže
  • 1 l mléka
  • špetka soli
  • 100g másla
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • citronová kůra
  • 600g švestek

Postup přípravy

  1. Předem uvařte rýži v osoleném mléce a nechte vychladnout. Máslo utřete s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, pak přidávejte jeden po druhém žloutky.
  2. Vychladlou rýži a tuhý sníh z bílků lehce vmíchejte.
  3. Ohnivzdornou misku vytřete máslem, navrstvěte polovinu rýžové hmoty, naskládejte omyté, vypeckované a na plátky nakrájené švestky a zakryjte rýží.
  4. V předehřáté troubě upečte dorůžova. Pocukrujte a podávejte v miskách.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}