Rýžový nákyp se švestkami
Suroviny
- 300g rýže
- 1 l mléka
- špetka soli
- 100g másla
- 100g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- citronová kůra
- 600g švestek
Postup přípravy
- Předem uvařte rýži v osoleném mléce a nechte vychladnout. Máslo utřete s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, pak přidávejte jeden po druhém žloutky.
- Vychladlou rýži a tuhý sníh z bílků lehce vmíchejte.
- Ohnivzdornou misku vytřete máslem, navrstvěte polovinu rýžové hmoty, naskládejte omyté, vypeckované a na plátky nakrájené švestky a zakryjte rýží.
- V předehřáté troubě upečte dorůžova. Pocukrujte a podávejte v miskách.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce