Nalezené recepty

Pagače

Suroviny

(postní jídlo ze Štramberku)

  • brambory
  • mouka
  • sůl
  • česnek

Postup přípravy

  1. Do syrových, oškrábaných a nastrouhaných brambor přidáme trochu soli.
  2. Pokud nám hodně vystupuje voda, ještě před osolením ji trochu slijeme a přidáme maličko mouky.
  3. Plotýnku sporáku pečlivě očistíme, rozpálenou pomastíme sádlem a na takto připravenou rozetřeme bramborovou hmotu. Stejně můžeme postupovat při smažení na pánvičce.
  4. Protože je pagát drsný, můžeme ho potírat celým stroužkem česneku.
  5. Mladší recept: Volíme stejný postup jako u předchozího, jen po scezení přebytečné vody přidáme k mouce i vajíčko, dále sůl, majoránku, podle chuti česnek, případně další ingredience. Smažíme na pánvičce.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}