Nalezené recepty

Vepřové řízky s křenem

Suroviny

4 porce

  • 600 g vepřové kýty
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • tymián
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • cukr
  • 60 g šunky
  • 50 g jemně nastrouhaného křenu

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Na okraji na několika místech nařízneme a po obou stranách jemně naklepeme. Poté plátky posolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Na cibulce připravené řízky po obou stranách opečeme. Pak je podlijeme trochou horké vody, přilijeme bílé víno a posypeme tymiánem. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut doměkka.
  3. Hotové řízky vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Vinnou omáčku dochutíme citronovou šťávou, případně špetkou cukru. Šunku nakrájíme na nudličky. Řízky rozdělíme na talíře, posypeme sekanou šunkou, strouhaným křenem a přelijeme omáčkou. Jako přílohu podáváme salát, vařené brambory nebo bramborovo-mrkvové placičky.
  4. Ty připravíme následujícím způsobem: doměkka uvařené brambory rozmačkáme, přidáme vejce, mouku, sůl a baby karotku. Promícháme a z těsta tvoříme placičky, které opečeme na oleji do zlatova.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}