Nalezené recepty

Krupicová kaše s jablky

Suroviny

  • 1,2 l polotučného mléka
  • 240g krupice
  • sůl
  • 2 jablka
  • 100g másla
  • 10g krupicového cukru
  • 50g moučkového cukru
  • 1 tabulka čokolády

Postup přípravy

  1. Do vařícího se, mírně osoleného mléka nasypte za stálého míchání prosátou krupici a zvolna vařte, až se krupice dostatečně provaří a vznikne přiměřeně hustá kaše.
  2. Na plátky nakrájená jablka opečte na pánvi s rozpuštěným máslem a cukrem - až cukr zkaramelizuje.
  3. Jednotlivé porce kaše poklaďte opečenými jablky, posypte moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem. Nakonec posypte nastrouhanou čokoládou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}