Nalezené recepty

Knedlíčky s omáčkou z malin a sektu

Suroviny

4 porce

  • 250g mražených malin
  • 250ml sektu
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 3 plátky toastového chleba
  • 500g měkkého tvarohu v kostce
  • 80g změklého másla
  • 50g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 50g strouhanky
  • moučkový cukr na posypání
  • 12 malin a bylinky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Maliny nasypeme do kastrůlku, přidáme sekt, 3 lžíce cukru a necháme zvolna vařit. Když omáčka zhoustne, přecedíme ji přes hustý cedník a udržujeme v teple.
  2. Střídku chleba rozmělníme v sekacím strojku. Tvaroh utřeme s 50g másla. Přidáme mouku, chlebovou drť, vejce, špetku soli a vše promícháme, dokud se suroviny nespojí. Vymodelujeme knedlíčky, které zvolna vaříme v osolené a zbylým cukrem oslazené vodě.
  3. Na másle osmažíme strouhanku a knedlíčky v ní obalíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}