Suroviny
4 porce
- 250g mražených malin
- 250ml sektu
- 6 lžic krupicového cukru
- 3 plátky toastového chleba
- 500g měkkého tvarohu v kostce
- 80g změklého másla
- 50g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- 50g strouhanky
- moučkový cukr na posypání
- 12 malin a bylinky na ozdobu
Postup přípravy
- Maliny nasypeme do kastrůlku, přidáme sekt, 3 lžíce cukru a necháme zvolna vařit. Když omáčka zhoustne, přecedíme ji přes hustý cedník a udržujeme v teple.
- Střídku chleba rozmělníme v sekacím strojku. Tvaroh utřeme s 50g másla. Přidáme mouku, chlebovou drť, vejce, špetku soli a vše promícháme, dokud se suroviny nespojí. Vymodelujeme knedlíčky, které zvolna vaříme v osolené a zbylým cukrem oslazené vodě.
- Na másle osmažíme strouhanku a knedlíčky v ní obalíme.