Suroviny
4 porce
- ½ lžičky krupicového cukru
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 2-3g droždí
- sůl
- 400g prosáté hladké mouky
- 3 malé lilky
- 250g rozpůlených cherry rajčátek
- olivový olej na pečení
- 400g ricotty
- 100g nastrouhaného parmazánu
- 1 lžíce nasekaných lístků bazalky
- svazek rukoly na ozdobu
- hladká mouka na vál
Postup přípravy
- Ve 2%00ml vlažné vody rozmícháme cukr, sůl, olej a droždí. Postupně přisypáváme mouku. Vypracujeme tužší těsto. Na pomoučeném vále ho důkladně prohněteme, uděláme bochánek a ve folii ho dáme do chladničky.
- Lilky podélně nakrájíme na plátky a na oleji orestujeme. Vmisce smícháme ricottu s½ parmazánu a bazalkou.
- Těsto rozválíme, na plechu ho potřeme sýrovou směsí, poklademe lilkem a rajčátky a posypeme zbylým parmazánem. Pečeme při 250°C asi 8 minut. Ozdobíme