Pizza s kysaným zelím, rajčaty a brambory
Suroviny
- 200g hladké mouky
- špetka cukru
- 10g droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 150-200ml vlažné vody
- 400g kysaného zelí
- 400g brambor vařených ve slupce
- 250g menších rajčat
- 200g kysané smetany
- 3 lžíce kečup
- špetka sušené bazalky
- sůl
- drcený pepř
- 1 lžíce sekané petrželky
- 1 lžíce sekané pažitky
Postup přípravy
- Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek. Nasypeme do něj cukr a rozdrobíme droždí. Postupně přiléváme olej s vodou a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho vykynout.
- Kysané zelí na sítku necháme okapat a pokrájíme ho. Vařené brambory oloupeme, rajčata propláchneme. Brambory i rajčata nakrájíme na plátky.
- Vykynulé těsto rozválíme na tenký plát. Plát přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme smetanou rozmíchanou s kečupem a špetkou sušené bazalky.
- Na pizzu rozprostřeme okapané zelí a rozložíme plátky brambor a rajčat. Vše osolíme, opepříme a posypeme sekanými bylinkami. Vložíme do vyhřáté trouba a při 200°C pečeme 12-15 minut.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce