Nalezené recepty

Pizza s kysaným zelím, rajčaty a brambory

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • špetka cukru
  • 10g droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150-200ml vlažné vody
  • 400g kysaného zelí
  • 400g brambor vařených ve slupce
  • 250g menších rajčat
  • 200g kysané smetany
  • 3 lžíce kečup
  • špetka sušené bazalky
  • sůl
  • drcený pepř
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1 lžíce sekané pažitky

Postup přípravy

  1. Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek. Nasypeme do něj cukr a rozdrobíme droždí. Postupně přiléváme olej s vodou a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho vykynout.
  2. Kysané zelí na sítku necháme okapat a pokrájíme ho. Vařené brambory oloupeme, rajčata propláchneme. Brambory i rajčata nakrájíme na plátky.
  3. Vykynulé těsto rozválíme na tenký plát. Plát přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme smetanou rozmíchanou s kečupem a špetkou sušené bazalky.
  4. Na pizzu rozprostřeme okapané zelí a rozložíme plátky brambor a rajčat. Vše osolíme, opepříme a posypeme sekanými bylinkami. Vložíme do vyhřáté trouba a při 200°C pečeme 12-15 minut.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}