Suroviny
- 200g párků - nejlépe frankfurtských
- 200g klobásy
- 800g konzervovaných fazolí (bílých nebo červených)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 150ml vývaru (může být i z kostky)
- 2 lžíce plnotučné hořčice + 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu)
- 1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve větším hrnci nebi kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, až zesklovatí přidáme na kolečka nakrájené párky a klobásy a několik minut restujeme.
- Poté k směsi přidáme rajčatový protlak, hořčici a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme konzervované fazole, dochutíme tymiánem, pepřem a solí.
- Pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
- Podáváme samotné s přílohou z čerstvé zeleniny nebo i s celozrnným pečivem.