Fazolová pochoutka na špagety
Suroviny
- fazolové lusky
- cibule
- vinný ocet
- citron
- škrob
- cukr
- hořčice
- sůl
- kurkuma
Postup přípravy
- Omyté a očištěné fazolové lusky příčně nakrájíme na 1,5cm dlouhé kousky.
- V osolené vodě je povaříme asi 15 minut, scedíme a necháme okapat.
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Povaříme ji 10 minut ve 100ml vinného octa. Citron nakrájíme na tenké plátky. Škrob rozmícháme ve zbytku octa a za stálého míchání povaříme asi 10 minut s cukrem, hořčicí, citrónovými plátky, solí a kurkumou.
- Pak přidáme fazolky a cibuli s octem a dalších 15 minut za stálého míchání vaříme. Můžeme ještě dochutit. Naplníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem a hned uzavřeme.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce