Zelené fazolky s mandlemi
Suroviny
- 750g fazolových lusků
- sůl
- citron
- mletý pepř
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 100g na tenké plátky nakrájené schwarzwaldské šunky
- mandlové lupínky
Postup přípravy
- Očistěte fazolové lusky, dejte je do hrnce, zalijte je tak, aby byly potopené, vodu osolte a okyselte šťávou z ½ citrónu a zvolna uvařte doměkka.
- Uvařené fazolky sceďte, přidejte k nim podle chuti sůl, mletý pepř, citrónovou šťávu a 1-2 lžíce olivového oleje a po svazečcích je zabalte do schwarzwaldské šunky.
- Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem, posypte opraženými mandlovými lupínky a velmi krátce je prohřejte v troubě.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce