Suroviny
4 porce
- 100 g bílých fazolí
- 1/2 nahrubo nastrouhané cibule
- 2 stroužky česneku na plátky
- 1 červená paprika na kostičky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 kostky MAGGI Zeleninového bujónu
- 2 lžíce sekané majoránky
- 1 lžíce petrželk
- 1 plátek bílého chleba
- 1 lžíce másla
Postup přípravy
- Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, vodu slijeme a dáme čerstvou.
-
Přidáme cibuli, česnek a papriku s olejem a necháme povařit, dokud nejsou fazole měkké.
-
Polévku propasírujeme a uděláme pyré. Kostku MAGGI Zeleninového bujónu rozpustíme ve vodě, smícháme s fazolemi, přidáme bylinky a necháme ještě půl hodiny povařit, dochutíme.
-
Plátky chleba nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a podáváme k polévce.