Suroviny
4 porce
- 350g velkých fazolí
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 paprika
- 4 - 5 rajčat
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- 8 - 12 plátků libové anglické slaniny nebo česnekového uzeného boku
- tuk na vymazání zapékací mísy
Postup přípravy
- Propláchnuté a předem namočené fazole zalijte vodou tak, aby byly potopené. Uvařte je téměř doměkka a sceďte.
- Na oleji zpěňte nasekanou cibuli a na nudličky nakrájenou papriku a rajčata.
- Zeleninu krátce poduste a vmíchejte fazole. Směs osolte a opepřete. Nadrobno nakrájenou petrželku smíchejte s česnekem, touto směsí potřete plátky slaniny a stočte do závitků.
- Slaninové závitky rozložte na dno zapékací misky a zakryjte uvařenými fazolemi a asi 25 minut zapékejte ve středně vyhřáté troubě.
- Podávejte s chlebem nebo pečivem a doplňte zeleninovým salátem nebo sladkokyselými okurkami.