Nalezené recepty

Labužnické fazole

Suroviny

4 porce

  • 350g velkých fazolí
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 4 - 5 rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • 8 - 12 plátků libové anglické slaniny nebo česnekového uzeného boku
  • tuk na vymazání zapékací mísy

Postup přípravy

  1. Propláchnuté a předem namočené fazole zalijte vodou tak, aby byly potopené. Uvařte je téměř doměkka a sceďte.
  2. Na oleji zpěňte nasekanou cibuli a na nudličky nakrájenou papriku a rajčata.
  3. Zeleninu krátce poduste a vmíchejte fazole. Směs osolte a opepřete. Nadrobno nakrájenou petrželku smíchejte s česnekem, touto směsí potřete plátky slaniny a stočte do závitků.
  4. Slaninové závitky rozložte na dno zapékací misky a zakryjte uvařenými fazolemi a asi 25 minut zapékejte ve středně vyhřáté troubě.
  5. Podávejte s chlebem nebo pečivem a doplňte zeleninovým salátem nebo sladkokyselými okurkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}