Suroviny
4 porce
- 400 g bílých fazolí
- 600 g uzených žebírek
- 2 cibule
- 1 středně velkou kapustu
- 4 velké brambory
- 2 mrkve
- sůl
- špetku drceného pepře
Postup přípravy
- Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 - 45 minut).
- Do jiného hrnce vložíme omytá žebírka, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, kapustu rozkrájenou na větší kusy, čtvrtky oloupaných brambor a špalíčky mrkve. Zalijeme vodou a necháme vařit doměkka. Pak žebírka vyjmeme, maso obereme z kostí a nakrájíme na menší kousky.
- Do hrnce k zelenině přidáme uvařené fazole a kousky uzeného masa ze žebírek. Vše necháme společně ještě asi pět minut provařit a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem.