Nalezené recepty

Fazolový hrnec

Suroviny

4 porce

  • 400 g bílých fazolí
  • 600 g uzených žebírek
  • 2 cibule
  • 1 středně velkou kapustu
  • 4 velké brambory
  • 2 mrkve
  • sůl
  • špetku drceného pepře

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 - 45 minut).
  2. Do jiného hrnce vložíme omytá žebírka, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, kapustu rozkrájenou na větší kusy, čtvrtky oloupaných brambor a špalíčky mrkve. Zalijeme vodou a necháme vařit doměkka. Pak žebírka vyjmeme, maso obereme z kostí a nakrájíme na menší kousky.
  3. Do hrnce k zelenině přidáme uvařené fazole a kousky uzeného masa ze žebírek. Vše necháme společně ještě asi pět minut provařit a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}