Suroviny
4 porce
- 600g sterilovaných fazolek
- nálev z fazolek (dle chuti)
- 450ml mléka
- 150ml smetany ke šlehání
- 100g anglické slaniny
- 40g másla
- 30g hladké mouky
- 1 oloupaná cibule
- špetka mletého muškátového květu
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup přípravy
- V kastrole na másle zpěníme kostičky cibule, zaprášíme moukou a orestujeme. Přilijeme chladné mléko, rozšleháme a za stálého míchání asi 15 minut povaříme.
- Poté do omáčky přilijeme smetanu a podle chuti část nálevu z fazolek. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
- Slaninu nakrájíme na menší kostičky a vypečeme dokřupava. Fazolky scedíme a přidáme je prohřát k slanině.
- Fazolky rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme s vařeným vejcem a brambory.