Nalezené recepty

Fazolky se smetanovou omáčkou

Suroviny

4 porce

  • 600g sterilovaných fazolek
  • nálev z fazolek (dle chuti)
  • 450ml mléka
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 100g anglické slaniny
  • 40g másla
  • 30g hladké mouky
  • 1 oloupaná cibule
  • špetka mletého muškátového květu
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. V kastrole na másle zpěníme kostičky cibule, zaprášíme moukou a orestujeme. Přilijeme chladné mléko, rozšleháme a za stálého míchání asi 15 minut povaříme.
  2. Poté do omáčky přilijeme smetanu a podle chuti část nálevu z fazolek. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
  3. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a vypečeme dokřupava. Fazolky scedíme a přidáme je prohřát k slanině.
  4. Fazolky rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme s vařeným vejcem a brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}