Nalezené recepty

Fazolová polévka s rajčaty

Suroviny


4 porce

  • 50g velkých bílých fazolí
  • 1 zelená paprika
  • 2 brambory
  • 3 rajčata
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • drcený černý pepř
  • 2 snítky petrželky kudrnky
  • 1 snítka čerstvé majoránky

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody a necháme nabobtnat.
  2. Druhý den je scedíme (není podmínkou), zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 30 minut doměkka.
  3. Papriku zbavíme semínek a opláchneme ji. Brambory oloupeme, rajčata omyjeme. Vše nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce k fazolím.
  4. Vmícháme rajský protlak, podle potřeby doplníme vodu a vaříme na mírném plameni asi 10 minut.
  5. Mezitím si připravíme jíšku. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli, zaprášíme ji moukou a osmahneme.
  6. Jíšku přidáme do hrnce s fazolemi a zeleninou, důkladně ji rozmícháme a polévku povaříme dalších asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  7. Bylinky opláchneme a lístky otrháme. Petrželku nasekáme najemno, lístky majoránky necháme vcelku.
  8. Polévku rozdělíme do misek a ozdobíme bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}