Suroviny
4 porce
- 200 g bílých fazolí
- 2 papriky
- 1 svazek zeleninových natí
- 500g rajčat
- 4 Debrecínské klobásy
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- pálivá paprika
- cukr
- pažitka
- 1 sáček MAGGI Fazolová polévka
Postup přípravy
- Fazole propláchneme, zalijeme 1,25 l vody a přiklopené necháme v klidu do druhého dne. Vaříme zvolna v té samé vodě asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a cibuli, nasekáme zeleninové natě a utřeme česnek. Vše smícháme a takto vzniklou směs osmahneme na rozpáleném oleji.
- Vmícháme do fazolí a přiklopené vaříme asi 20 minut.
- Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostky a vmícháme do polévky.
- Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, paprikou a cukrem a pro doladění chuti přidáme sáček MAGGI Fazolové polévky.
- Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, chvilku prohřejeme a podáváme s nadrobno nasekanou pažitkou.