Lehká fazolová polévka s cizrnou
Suroviny
- 150g fazolových lusků
- 100g nakládané cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250ml zeleninového vývaru
- 200ml smetany na vaření
- 2 lžíce másla
- 1 lžička kayenského pepře
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, fazolové lusky očistíme, opláchneme a zbavíme konců.
- V středně velkém hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmahneme cibuli.
- Přilijeme vývar, přidáme česnek a fazole a vše vaříme na mírném ohni 10 minut.
- Přidáme kayenský pepř, cizrnu a vaříme dalších 10 minut.
- Nakonec dochutíme solí a pepřem, přilijeme smetanu, promícháme a podáváme.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce