Suroviny
4 porce
- 150g velkých bílých fazolí
- 1 středně velká cibule
- 40ml oleje
- 20g hladké mouky
- 600ml vývaru
- 1 malá chilli paprička
- 4 stroužky česneku
- 60g rajčatového protlaku
- 100g mražené nebo konzervované kukuřice
- 2 rajčata
- 4 větvičky koriandru
- sůl
Postup přípravy
- Fazole namočíme aspoň na 4 hodiny do studené vody a potom je i vodou přendáme do kastrolu. Přilijeme tolik vody, aby byla aspoň 5cm nad fazolemi a dáme je vařit.
- Když jsou fazole napůl měkké, začneme připravovat polévku. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V menším hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Zaprášíme ji moukou, zalijeme polovinou studeného vývaru a rozšleháme. Pak přivedeme k varu.
- Mezitím očistíme chilli papričku a nasekáme ji najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše přidáme do hrnce k cibulovému základu. Přimícháme rajčatový protlak, přilijeme zbytek vývaru a necháme provářet. Asi po 20 minutách přidáme téměř měkké fazole a kukuřici. Polévku vaříme, až jsou fazole úplně měkké.
- Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s pokrájeným koriandrem vmícháme do hotové polévky. Podle chuti přisolíme.