Nalezené recepty

Mexická fazolová polévka

Suroviny

4 porce

  • 150g velkých bílých fazolí
  • 1 středně velká cibule
  • 40ml oleje
  • 20g hladké mouky
  • 600ml vývaru
  • 1 malá chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • 60g rajčatového protlaku
  • 100g mražené nebo konzervované kukuřice
  • 2 rajčata
  • 4 větvičky koriandru
  • sůl

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme aspoň na 4 hodiny do studené vody a potom je i vodou přendáme do kastrolu. Přilijeme tolik vody, aby byla aspoň 5cm nad fazolemi a dáme je vařit.
  2. Když jsou fazole napůl měkké, začneme připravovat polévku. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V menším hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Zaprášíme ji moukou, zalijeme polovinou studeného vývaru a rozšleháme. Pak přivedeme k varu.
  3. Mezitím očistíme chilli papričku a nasekáme ji najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše přidáme do hrnce k cibulovému základu. Přimícháme rajčatový protlak, přilijeme zbytek vývaru a necháme provářet. Asi po 20 minutách přidáme téměř měkké fazole a kukuřici. Polévku vaříme, až jsou fazole úplně měkké.
  4. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s pokrájeným koriandrem vmícháme do hotové polévky. Podle chuti přisolíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}