Nalezené recepty

Hrachová polévka se „šunkovou“ drtí

Suroviny

  • 40g šunky
  • 500g předvařeného hrachu
  • 100g rostlinného másla
  • 80g hladké mouky
  • 4-5 stroužků česneku
  • sůl
  • majoránka

Postup přípravy

  1. „Šunku" namočíme na 3 minuty do 1 dl vody.
  2. Předvařený hrách uvaříme doměkka a rozmixujeme nebo propasírujeme.
  3. V hrnci připravíme z másla a mouky růžovou jíšku, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem z hrachu a dobře rozmícháme. Přidáme rozmixovaný hrách, „šunku", česnek, sůl a majoránku. Promícháme a chvilku povaříme.
  4. Podáváme s houskou osmaženou na kostičky (nebo celozrnným pečivem).

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}