Suroviny
4 porce
- 200g žlutého hrachu
- 2 oloupané cibule
- 4 oloupané stružky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce sušené majoránky
- 1 kostka masového bujónu
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- sůl
- mletý černý pepř
- 8 plátků anglické slaniny
- 1 lžička oleje
- 50g propláchnutého mraženého zeleného hrášku
- řeřicha na ozdobu
Postup přípravy
- Hrách necháme do druhého dne ve studené vodě nabobtnat. Poté jej scedíme a v čerstvé vodě dáme vařit.
- Jednu cibuli, česnek a mrkev pokrájíme, přidáme s majoránkou k hrachu (nesolíme!) a uvaříme doměkka. Poté vše rozmixujeme, ochutíme bujónem, krátce povaříme a okořeníme worcesterovou omáčkou, solí a pepřem.
- Zbylou cibuli nakrájíme na kolečka a s plátky slaniny na oleji opečeme. Mražený hrášek na vypečeném tuku ze slaniny krátce orestujeme. Polévku tímto ozdobíme.