Nalezené recepty

Hrachová polévka se slaninou

Suroviny

4 porce

  • 200g žlutého hrachu
  • 2 oloupané cibule
  • 4 oloupané stružky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 kostka masového bujónu
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1 lžička oleje
  • 50g propláchnutého mraženého zeleného hrášku
  • řeřicha na ozdobu

Postup přípravy

  1. Hrách necháme do druhého dne ve studené vodě nabobtnat. Poté jej scedíme a v čerstvé vodě dáme vařit.
  2. Jednu cibuli, česnek a mrkev pokrájíme, přidáme s majoránkou k hrachu (nesolíme!) a uvaříme doměkka. Poté vše rozmixujeme, ochutíme bujónem, krátce povaříme a okořeníme worcesterovou omáčkou, solí a pepřem.
  3. Zbylou cibuli nakrájíme na kolečka a s plátky slaniny na oleji opečeme. Mražený hrášek na vypečeném tuku ze slaniny krátce orestujeme. Polévku tímto ozdobíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}