Suroviny
- 150g valašské klobásy
- 150g uzeného kolena bez kosti
- 100g valašského špeku
- 300g suchého loupaného hrachu
- 150g brambor
- pórek
- celer
- petržel
- 1 bobkový list
- zelená část z 1 stonku celeru
- sůl
- pepř
- saturejka
Postup přípravy
- Do hrnce nasypeme předem namočený hrách, dolijeme 1litrem vody a bobkový list. Během vaření přidáme uzené koleno a valašský špek nakrájený na kostičky. Vaříme, pokud hrách nezměkne.
- Brambory, pórek, kořeny celeru a petržele nakrájíme na kostičky a listy celeru nadrobno. Zeleninu přidáme do hrnce, osolíme a vaříme asi 30 minut.
- Polévku okořeníme saturejkou a pepřem.
- Valašské párečky nakrájíme na kolečka a mírně opečeme na pánvi. Přidáme do polévky před koncem vaření a krátce povaříme.