Nalezené recepty

Zelná hrachová polévka

Suroviny

  • 150g valašské klobásy
  • 150g uzeného kolena bez kosti
  • 100g valašského špeku
  • 300g suchého loupaného hrachu
  • 150g brambor
  • pórek
  • celer
  • petržel
  • 1 bobkový list
  • zelená část z 1 stonku celeru
  • sůl
  • pepř
  • saturejka

Postup přípravy

  1. Do hrnce nasypeme předem namočený hrách, dolijeme 1litrem vody a bobkový list. Během vaření přidáme uzené koleno a valašský špek nakrájený na kostičky. Vaříme, pokud hrách nezměkne.
  2. Brambory, pórek, kořeny celeru a petržele nakrájíme na kostičky a listy celeru nadrobno. Zeleninu přidáme do hrnce, osolíme a vaříme asi 30 minut.
  3. Polévku okořeníme saturejkou a pepřem.
  4. Valašské párečky nakrájíme na kolečka a mírně opečeme na pánvi. Přidáme do polévky před koncem vaření a krátce povaříme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}