Nalezené recepty

Hrachová polévka s krutony

Suroviny

4 porce

  • 100g žlutého hrachu
  • 1 cibule
  • 1 hřebíček
  • 1 bobkový list
  • 1 telecí kost
  • ½ mrkve
  • ½ pórku
  • ½ řapíkatého celeru
  • sůl
  • pepř
  • po trošce sušeného tymiánu
  • bazalky
  • majoránky a rozmarýnu
  • 2 plátky toastového chleba
  • 2 lžíce smetany
  • 2 lžičky pokrájené bazalky

Postup přípravy

  1. Hrách přebereme a opláchneme a namočíme do 800ml vody asi na 10 hodin, nejlépe přes noc. Cibuli oloupeme a napíchneme do ní hřebíček. Celou cibuli, telecí kost a bobkový list přidáme k namočenému hrachu a ve stejné vodě, v níž byl namočen, vše přivedeme kvaru. Zvolna vaříme asi 90 minut na mírném ohni.
  2. Očistíme a omyjeme pórek, mrkev a řapíkatý celer. Vše nakrájíme na tenké plátky a zhruba 30 minut před dovařením přidáme k hrachu.
  3. Telecí kost, cibuli s hřebíčkem a bobkový list vyjmeme z polévky. Hrachovou polévku osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami - sušenou majoránkou, tymiánem, bazalkou a rozmarýnem. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a střídu nakrájíme na kostičky.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a kostičky chleba na něm dokřupava opečeme. Do polévky zamícháme smetanu, rozdělíme ji do 4 misek, posypeme osmaženým chlebem a nakrájenou bazalkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}