Nalezené recepty

Čočkové kari

Suroviny

4 porce

  • 400 g zelené čočky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • svazek mladé cibulky
  • 2 barevné papriky
  • 2 velká rajčata
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 lžičku kari
  • 1 lžičku vegety
  • špetku chilli
  • 100 ml masového vývaru
  • 4 vejce

Postup přípravy

  1. Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou (není nutno ji namáčet), a vaříme doměkka. Uvařenou čočku propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.
  2. Rajčata spaříme horkou vodou a stáhneme slupku. Mladou Cibulku natí jemně nasekáme a vložíme do velké pánve s rozehřátým olivovým olejem, přidáme na malé kousky nakrájenou papriku, pokrájenou dužinu z oloupaných rajčat, nasekaný koriandr (trochu si necháme stranou na ozdobu) a vše krátce orestujeme. Poté do směsi vmícháme karí a chilli.
  3. Nakonec k zelenině přidáme uvařenou čočku a vše zalijeme vývarem. Necháme asi 5 minut provařit a dochutíme vegetou.
  4. Mezitím si připravíme na troše rozpáleného oleje sázená vejce. Karí s vejci upravíme na talíře, posypeme sekaným koriandrem a podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}