Suroviny
4 porce
- 400 g zelené čočky
- 2 lžíce olivového oleje
- svazek mladé cibulky
- 2 barevné papriky
- 2 velká rajčata
- 1 lžíce čerstvého koriandru
- 1 lžičku kari
- 1 lžičku vegety
- špetku chilli
- 100 ml masového vývaru
- 4 vejce
Postup přípravy
- Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou (není nutno ji namáčet), a vaříme doměkka. Uvařenou čočku propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.
- Rajčata spaříme horkou vodou a stáhneme slupku. Mladou Cibulku natí jemně nasekáme a vložíme do velké pánve s rozehřátým olivovým olejem, přidáme na malé kousky nakrájenou papriku, pokrájenou dužinu z oloupaných rajčat, nasekaný koriandr (trochu si necháme stranou na ozdobu) a vše krátce orestujeme. Poté do směsi vmícháme karí a chilli.
- Nakonec k zelenině přidáme uvařenou čočku a vše zalijeme vývarem. Necháme asi 5 minut provařit a dochutíme vegetou.
- Mezitím si připravíme na troše rozpáleného oleje sázená vejce. Karí s vejci upravíme na talíře, posypeme sekaným koriandrem a podáváme.