Suroviny
4 porce
- 6 zelených paprikových listů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- malý kousek zázvoru
- 300g loupané čočky
- po ½ lžičce kurkumy
- římského kmínu a koriandru
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 loupaní rajčata
- špetka kayenského pepře
- 1 lžíce sekané petrželky
- litr zeleninového vývaru (z kostky)
- 2 lžičky citronové šťávy
Postup přípravy
- Papriku grilujeme, až se na ní utvoří puchýře. Zabalenou do plastového sáčku ji necháme vychladnout. Potom ji oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 2 cm široké nudličky.
- Oloupeme cibuli, česnek a zázvorový kořen. Vše najemno nasekáme a vložíme do hrnce s čočkou, kurkumou, římským kmínem, koriandrem, olejem, rajčaty, kayenským pepřem a petrželkou. Zalijeme zeleninovým vývarem a zvolna vaříme asi 30 minut. Čočka se nesmí rozvařit, ale zůstat sypká.
- Přidáme nudličky papriky a zvolna vaříme další 3 minuty. Pokrm ochutíme citronovou šťávou.