Nalezené recepty

Čočka s paprikou

Suroviny

4 porce

  • 6 zelených paprikových listů
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • malý kousek zázvoru
  • 300g loupané čočky
  • po ½ lžičce kurkumy
  • římského kmínu a koriandru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 loupaní rajčata
  • špetka kayenského pepře
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • litr zeleninového vývaru (z kostky)
  • 2 lžičky citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Papriku grilujeme, až se na ní utvoří puchýře. Zabalenou do plastového sáčku ji necháme vychladnout. Potom ji oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 2 cm široké nudličky.
  2. Oloupeme cibuli, česnek a zázvorový kořen. Vše najemno nasekáme a vložíme do hrnce s čočkou, kurkumou, římským kmínem, koriandrem, olejem, rajčaty, kayenským pepřem a petrželkou. Zalijeme zeleninovým vývarem a zvolna vaříme asi 30 minut. Čočka se nesmí rozvařit, ale zůstat sypká.
  3. Přidáme nudličky papriky a zvolna vaříme další 3 minuty. Pokrm ochutíme citronovou šťávou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}