Nalezené recepty

Čočkové špízy s cizrnou

Suroviny

4 porce

  • 150g červené čočky
  • sůl
  • 1 konzerva sterilované cizrny (425g)
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • hrst sekané petrželky
  • šťáva z 1 limetky
  • asi 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • ½ lžičky mletého kuminu (římského kmínu)
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • mletý černý pepř
  • olej na smažení
  • špejle

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme a ve vodě uvaříme doměkka (červená čočka se nemusí namáčet). Těsně před koncem vaření ji osolíme. Pak scedíme a necháme okapat. Cizrnu vyklopíme z plechovky a necháme okapat.
  2. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme. Luštěniny nasypeme do mísy a rozmixujeme. Přidáme cibuli s česnekem, petrželku, šťávu zlimetky, hladkou mouku, vejce a koření. Směs osolíme a dobře propracujeme.
  3. Špejle navlhčíme. Mokrýma rukama z hmoty tvarujeme na špejlích asi 5cm dlouhé šišky. Na pánvi rozpálíme olej a špízy zvolna opékáme ze všech stran asi 8 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}