Suroviny
- ½ hrnku hnědé čočky
- 1 litr vody
- 1 středně velkou, nadrobno nakrájenou cibuli
- ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce oleje
- 1 velkou, na kostky nakrájenou bramboru
- 2 velká, nadrobno nakrájená rajčata
- 3 lžičky mletého koriandru
- 1 lžičku mletého kmínu
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky chilli koření
- 2 lžíce kokosové moučky
- 1-3 lžičky tamarindového koncentrátu
- 150g nadrobno nasekaného zelí
- 1 lžíci nasekaných listů koriandru nebo máty
Postup přípravy
- Čočku vaříme asi 20 minut, nebo dokud nezměkne. Scedíme.
- Na rozehřátém oleji opražíme cibulku se zázvorem dozlatova. Přidáme bramboru a rajčata a dusíme bez pokličky asi 5 minut. Pak přimícháme koření, kokosovou moučku a vaříme další 2-3 minuty.
- Přidáme čočku, litr vody, pepř a směs přivedeme k varu. Vaříme, než se čočka a brambora nezačnou rozpadat. Přidáme tamarindový koncentrát, zelí a vaříme, než zelí nezměkne.
- Polévku ozdobíme nasekaným koriandrem nebo mátou.