Nalezené recepty

Kořeněná čočková polévka

Suroviny

  • ½ hrnku hnědé čočky
  • 1 litr vody
  • 1 středně velkou, nadrobno nakrájenou cibuli
  • ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velkou, na kostky nakrájenou bramboru
  • 2 velká, nadrobno nakrájená rajčata
  • 3 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky chilli koření
  • 2 lžíce kokosové moučky
  • 1-3 lžičky tamarindového koncentrátu
  • 150g nadrobno nasekaného zelí
  • 1 lžíci nasekaných listů koriandru nebo máty

Postup přípravy

  1. Čočku vaříme asi 20 minut, nebo dokud nezměkne. Scedíme.
  2. Na rozehřátém oleji opražíme cibulku se zázvorem dozlatova. Přidáme bramboru a rajčata a dusíme bez pokličky asi 5 minut. Pak přimícháme koření, kokosovou moučku a vaříme další 2-3 minuty.
  3. Přidáme čočku, litr vody, pepř a směs přivedeme k varu. Vaříme, než se čočka a brambora nezačnou rozpadat. Přidáme tamarindový koncentrát, zelí a vaříme, než zelí nezměkne.
  4. Polévku ozdobíme nasekaným koriandrem nebo mátou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}