Nalezené recepty

Čočkové kari s vejcem

Suroviny

4 porce

  • 250g hnědé čočky
  • 1 cibule
  • 250g mrkve
  • 600g brambor
  • 1 lžíce másla
  • 500ml vývaru
  • 250ml kokosového mléka
  • asi lžíce kari koření
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 4 vejce uvařená na hniličku
  • bylinky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Čočku necháme ve studené vodě nabobtnat.
  2. Cibuli, mrkev i brambory oloupeme a nasekáme na kostičky. Vkastrolu rozehřejeme máslo, cibuli smrkví na něm orestujeme. Pak přidáme scezenou čočku a brambory, zalijeme vše vývarem a dusíme téměř doměkka. Dle potřeby přiléváme vodu.
  3. Do směsi přidáme kokosové mléko a kari. Vše dovaříme doměkka, osolíme a opepříme.
  4. Čočkovo-zeleninovou směs doplníme vejci a ozdobíme bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}