Suroviny
4 porce
- 250g hnědé čočky
- 1 cibule
- 250g mrkve
- 600g brambor
- 1 lžíce másla
- 500ml vývaru
- 250ml kokosového mléka
- asi lžíce kari koření
- mletý černý pepř
- sůl
- 4 vejce uvařená na hniličku
- bylinky na ozdobu
Postup přípravy
- Čočku necháme ve studené vodě nabobtnat.
- Cibuli, mrkev i brambory oloupeme a nasekáme na kostičky. Vkastrolu rozehřejeme máslo, cibuli smrkví na něm orestujeme. Pak přidáme scezenou čočku a brambory, zalijeme vše vývarem a dusíme téměř doměkka. Dle potřeby přiléváme vodu.
- Do směsi přidáme kokosové mléko a kari. Vše dovaříme doměkka, osolíme a opepříme.
- Čočkovo-zeleninovou směs doplníme vejci a ozdobíme bylinkami.