Nalezené recepty

Francouzská čočka

Suroviny

  • 400g čočky
  • 250g šunky nebo šunkového salámu
  • 2 větší cibule
  • 1 rajče
  • 1 větší kapie
  • 2 stroužky česneku
  • tuk
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • lžička mouky

Postup přípravy

  1. Přebranou, namočenou čočku uvaříme doměkka.
  2. Pak do kastrolu dáme tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, oloupané nakrájené rajče, nudličky kapie (je-li naložená, přidáváme ji až do hotového pokrmu), na plátky nakrájený česnek, nudličky šunky, sůl, pepř, tymián, poprášíme moukou a chvíli dusíme.
  3. Přidáme uvařenou suchou čočku, prohřejeme, je-li třeba přidáme trochu vody a dochutíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}