Nalezené recepty

Červená čočka po orientálsku

Suroviny

  • 350g červené loupané čočky
  • 30g másla
  • 3 lžíce oleje
  • kari koření
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • rajčata
  • cukr
  • sůl
  • ocet
  • mletý pepř

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme do studené vody.
  2. Cibuli a česnek drobně nakrájíme, osmažíme s kari kořením v rozehřátém oleji a másle, přidáme rajčata na kostky a dusíme. Přidáme čočku i s vodou, ve které byla namočena, cukr a dusíme do měkka.
  3. Hotovou čočku osolíme, opepříme, přidáme kari koření a mírně okyselíme octem. Podáváme se sázenými vejci, uzeným masem či uzeninou a chlebem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}