Suroviny
4 porce
- 400g kuřecích prsních řízků
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 300g celeru
- 1 konzerva bílých fazolí (850ml)
- 1 konzerva červených fazolí (425ml)
- 1 konzerva cizrny
- 1 konzerva kukuřice
- 800ml zeleninového vývaru (z kostky)
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 4 snítky majoránky
Postup přípravy
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a na rozehřátém oleji opékáme dozlatova přibližně 8 minut. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- Česnek oloupeme a najemno posekáme. Celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s česnekem jej opečeme na výpečku z masa. Sterilované bílé i červené fazole, cizrnu i kukuřici propláchneme vodou a necháme dobře okapat. Vše přidáme k celeru, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a na mírném ohni dusíme asi 15 minut.
- Kuřecí prsní řízky nakrájíme na plátky, vložíme je do hrnce a prohřejeme. Čerstvou majoránku opereme a otrháme lístky. Luštěniny s kuřecím masem rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky majoránky. Podáváme s celozrnnou bagetou.
- Tip: Konzervovanou cizrnu můžete nahradit čerstvě naklíčenou, která má mnohem vyšší obsah vitaminů a minerálů. Právě proto je v zimě učiněným životabudičem pro náš organismus. Do polévky přidejte cizrnu až ke konci vaření.