Nalezené recepty

Sytá luštěninová polévka

Suroviny

4 porce

  • 400g kuřecích prsních řízků
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 300g celeru
  • 1 konzerva bílých fazolí (850ml)
  • 1 konzerva červených fazolí (425ml)
  • 1 konzerva cizrny
  • 1 konzerva kukuřice
  • 800ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • 4 snítky majoránky

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a na rozehřátém oleji opékáme dozlatova přibližně 8 minut. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  2. Česnek oloupeme a najemno posekáme. Celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s česnekem jej opečeme na výpečku z masa. Sterilované bílé i červené fazole, cizrnu i kukuřici propláchneme vodou a necháme dobře okapat. Vše přidáme k celeru, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a na mírném ohni dusíme asi 15 minut.
  3. Kuřecí prsní řízky nakrájíme na plátky, vložíme je do hrnce a prohřejeme. Čerstvou majoránku opereme a otrháme lístky. Luštěniny s kuřecím masem rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky majoránky. Podáváme s celozrnnou bagetou.
  4. Tip: Konzervovanou cizrnu můžete nahradit čerstvě naklíčenou, která má mnohem vyšší obsah vitaminů a minerálů. Právě proto je v zimě učiněným životabudičem pro náš organismus. Do polévky přidejte cizrnu až ke konci vaření.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}